Kanel opskrifter mod gigt, forkølelse og hoste

Alle årstider har sin helt specielle energi der påvirker os på forskellig måde. 

Naturen har trukket energien ned i rødderne og alle bladene på træerne er faldet af og naturen er gået i hi, for at beskytte sig mod kulden. 

Vores krop og sjæl har også brug for hvile og en anden slags vitaminer og mineraler end på de andre årstider. Vores energisystem, meridianbanerne har brug for forskellig energi afhængig af årstiderne.

I Kina har man et ordsprog: “Sygdom stammer fra munden”.​

Mange problemer og ubalancer i kroppen kan være relateret til kosten. Det kan være at maden er uhygiejnisk, eller forkert og ikke passer til kroppens behov.

Kort sagt, vores sundhed er meget afhængig af vores sundhed. Så det er meget vigtigt man får en tilpasset og korrekt kost. 
Små kostmæssigt håndgreb kan være meget vigtigt.

Generel har de fleste mennesker brug for kanel i kosten om vinteren.
Kanel giver speciel opbygning af Qi og næring af blodet om vinteren. Desuden styrker kanel milten og fordøjelsen, fjerner “kulde ubalancer” i kroppen såsom gigt, menstruationssmerter, forkølelse, kolde hænder og fødder o.m Kanel er efterårets og vinterens “medicin”.
Om sommeren og om foråret bør man ikke spise kanel, der virker det svækkende på Qi, blodcirkulationen og påvirke leveren og nyrerne negativt.


Opskrifter

Godt mod gigt,og slidgigt, kredsløb,(kolde hænder og fødder) og blodsukker regulering

Ingredienser:

400 g. Glutinous Rice ( klister ris) - Kan købes i alle udenlandske butikker.
300g græskar
Lidt salt
1 tsk. kanel
2 spsk. brun eller rør sukker. (Ingen sukker til dem der har diabetes)
5 spiseskefulde sesam, sort eller hvid
ca. 20 g ingefær
Olie til panden
( græskar kan erstattes af søde kartofler, og så er det godt mod forkølelse)

Sådan gør du:

Græskar skrælles og dampes ca. 20 minutter.
Ingefær hakkes til små fine stykker
Når græskar er kølet lidt ned blandes det hele (undtagen sesam) til en dej.
Dejen formes til små kager,flade og ca. 5 cm.
Kan enten gøres færdige i olie på panden,
Eller i ovnen 15 min ved. 180 grader.

Te mod forkølelse

Ingredienser:

1 tsk. te
1 halvt løg
1 tsk. kanel
1 tsk. sukker

Sådan gør du:

Løget hakkes i små stykker
Lad det trække i en tekande i 5-10 minutter.

Styrker lunger og godt mod hoste

Ingredienser:

2 pærer
6 mandler uden skind
1 tsk. kanel
sukker eller honning

Sådan gør du:

Kærnerne fjernes og pæren skæres i skiver.
Pærerne og mandlerne koges i halvanden krus vand i ca. 20 minutter

Derefter Koges op med kanelen.
Når det er kølet lidt ned tilsættes en halv skefuld sukker/ honning.
Bruger man honning skal det tilsættes ved serveringen.

Ingefær saft mod mave problemer specielt efter “overspisning”

Sådan gør du:

Pres frisk ingefær i en frugt presser og anvend 2 skefulde saft.
Et fed hvidløg presses-1 teskefuld kanel.
Blandes sammen i et krus varmt vand og drikkes.


Forrige
Forrige

Mad som medicin - Brug blomster til at understøtte din kost og livstil

Næste
Næste

Efterårs opskrifter mod forkølelse og influenza