And som medicin - for årstid, udnyt mortensaften. 😉

Det er #Mortensaften snart! I Danmark spiser vi traditionelt and eller gås. Men vidste du, at visse fødevarer ifølge kinesisk lægekunst kan bruges som medicin?
For eksempel siges andelever at være godt for blodet, mens gåsekød anses for at være varmende og styrkende.
Så uanset om du spiser and eller gås til dagen, så husk, at det ikke bare er lækkert – det kan også være godt for dig! 😊

Som en hyldest til Mortensaften, maden og livet, har vi en opskrift med AND der kan: hjælpe med at rense lunger, lindre hoste, nærer yin og blod, nærer maven og hjælper med at fjerne hævelser, og er godt mod sclerose og styrke immunforsvaret.

Opskriften er også især god mod vinter tristhed, eller hvis man føler sig nemt at blive træt, mangel på energi, kold i kroppen, hænder og fødder. 🙂

For at se video indhold skal du logge ind som sundhedsmedlem.

1) Gøre anden rent og klar.

2) Forberede krydderi blanding: (kig i billederne)
forårsløg 1 buket – kun det hvide med “hår”, ingefær 10-15g, 20g krystalsukker, 1 tsk. kanel, 4 stk. stjerneanis, 5 stk sicchuan peber, 2-3 stk. lakrids rødder, ca. 2g klementiner skræl, en smule nelliker, 2 stk. Muskatnød slår i stykker, 1/2 glas kinesisk soya, 1/2 glas sort chibkiang eddike eller superior mature vinegar, et par stykker Iimeblad, 1 tsk fem krydderi kinesisk pulver, et par stykker sorte kardemomme (slår i stykker), salt, 1-2 stk løg i skiver, ca. 1 lille kaffekrus kinesisk madvin, 2 spsk premium dark soya .
(Mange af varerne kan købes i supermarkeder eller hos udenlandske butikker.)

3) Læg anden i en gryde med vand der dækkes. Koges op og vend anden, Derefter skylles i rent vand, for at får angst blod og “andesmag” ud.

4) Koge krydderiblandingen i en gryde med ca. 1L vand. Koges ned til halv liter.
Læg anden ned i og trækkes natten over. Vende anden dagen efter og lade det trække et par timer mere.

5) Derefter steg anden med væsken inde i oven, som man plejer.

6) Efter stegning: tage anden ud og lav en sesam og honning mix. Smør det på anden så det dækkes. Læg anden inde i oven igen, skrue op for varmen og steges til det er sprøde.
🙏

Tips:
1) tilsæt nogle æbler i skiver og koge det sammen med suppeblandingen. God mod tør hud.
2) eller tilsæt en smule ananas i fadet til sidst, inden det skal inden i oven anden gang. Kombinationen er er godt for hukommelsen.

God appetit!

error: Content is protected !!