Behandlings Metode

I Gammel Kinesisk Lægekunst arbejdes der samlet med  krop, sjæl og ånd.

Vi tager udgangspunkt i fødselsdagen og året man er født , som fortæller hvilket astrologisk dyretegn man tilhører, og ens personlige livsfundament samt hvilke organer der er mest følsomme hos en person.

Udover det astrologiske, er Mandy Zhu i stand til at se en persons aktuelle fysiske og psykiske situation og derfor bliver et behandlingsforløb altid  individuelt.

Principper og de fundamentale elementer vi arbejder med

Qi Energi

Qi energi hænger sammen med de 5 elementer og yin – yang balancen. 

Når Qi energien ikke fungerer optimalt, opstår der ubalancer i kroppen. Qi er den livskraft som strømmer gennem kroppen og Qi energien er afhængig af om yin – yang  og de 5 elementer er i balance. Et menneskes sundhed er afhængig af, om Qi og blod kan strømme uhindret, og dermed  give liv til hele kroppen.

qi.gif

YIN og YANG

YIN og YANG er de fundamentale principper i kernen af alt liv og samspillet mellem dem betragtes som essensen af alle livsprocesser. De er igangsættere af alle bevægelser i universet.

Alt kan beskrives som både Yin og Yang. De er indbyrdes afhængige, dvs. at den ene ikke kan eksistere uden den anden. Dag kan ikke eksistere uden nat, lys kan ikke eksistere uden mørke, varme eksisterer ikke uden kulde, glæde eksisterer ikke uden sorg.

Den lille prik i hvert Yin og Yang tegn, er en påmindelse om, at intet eller ingen er perfekt. Ingen er kun god eller ond, syg eller rask. Der er altid lys i mørket, som der er stjerner om natten.

Ying-Yang-Website-2.jpg

De fem elementer

Der er fem elementer: Jord, træ, ild, metal og vand.  

De fire elementer svarer til de fire årstider. Fødselsdagen bestemmer hvilket element vi tilhører, og dette element er afgørende for vores sundhed og balance.

Alle årstider hører til Jorden

Træ elementet hører til forår: 19.02 – 7.05.

Organerne lever og galde har behov for ekstra omsorg om foråret.

Forår symboliserer fødsel og barndom.

Gode råd for dem, som er født i denne periode:

Gå helst i hvidt tøj og bær mange smykker, gerne guldsmykker. Er du trist eller ked af det, kan du besøge guldsmede butikker eller motionscentre. Du behøver ikke købe noget eller dyrke motion, bare det at besøge stederne hjælper på humøret og energien. En is hjælper også på humøret. 

Ild elementet hører til sommer: 8.05 - 7.08.

Om sommerens har hjertet behov for ekstra pleje.

Sommer symboliserer ungdom.

Gode råd for dem, som er født i denne periode: 

Gå gerne i hvidt, sort eller blåt tøj, helst ikke rødt. Er du trist så tag en tur til stranden eller drik et glas citronvand. Det er vigtigt at tage bad om morgenen og ikke om aftenen, for at bevare yin – yang balancen. Spis fisk – det er den bedste mad for ildelementet. Det er godt for mænd at være glatbarberede og for kvinder at have kort hår.

Metal elementet hører til efterår: 08.08 – 07.11.

Om efteråret har lungerne behov for ekstra pleje.

Efterår symboliserer Voksenalderen.

Gode råd for dem, som er født i denne periode: 

Gå gerne i grønt tøj, og  hvis du er trist så gå en tur i skoven, find evt. et træ og kram det. Spis masser af nødder.  Undgå metalsmykker og går helst ikke med  ur. Bedst at bade om morgenen, frem for om aftenen. Det er godt for mænd at have skæg og for kvinder at have langt hår.

Vand elementet hører til vinter: 08.11 – 18.02.

Om vinteren har nyrerne behov for ekstra pleje.

Vinter symboliserer alderdom og død.

Gode råd for dem, som er født i denne periode: 

Gå gerne i rødt, lilla og grønt tøj, helst ikke  gult, sort eller hvidt. Det er godt at have en chili eller lighter i tasken/skuffen, det giver energi. Er du trist er det godt at spise chilisuppe, tænd levende lys eller tænd brændeovnen. Tag bad om aftenen frem for om morgen.

Den åndelige dimension

Buddhismen er en holistisk tankegang. Vi arbejder derfor også med den åndelige dimension, for at finde og forstå årsagen til ubalancer, sygdomme for at fastslægge den følgende behandling.

Sjælerejser er en stor vigtig del af behandlingen og dem udfører Mandy Zhu om natten. Herved får hun kendskab til klienternes aktuelle behov for behandling af forskellige slags, og planlægger behandlinger herefter.

Disse rejser foretager hun regelmæssigt imellem behandlingerne så længe man er aktiv, og samarbejder om den videre behandling.

photo-1514377863868-02d7217c8bcd.jpg
IMG_0873-baal2.jpg

Buddhismen

Ifølge Buddhismen inviterer man den sjælelige verdens beboere og beskyttere, der er knyttet til personer der deltager i Bål ceremonien.

Bål ceremonier udfører man i taknemlighed for beskyttelse og hjælp, samt for befrielse af de åndelige væsener som ikke kan finde vej i den usynlige verden

Bål ceremonier hjælper med at rense krop og sjæl for forstyrrelser og ubalancer  . Typisk lægger man blomster, kornprodukter, blomstret stof på bålet.

Et andet almindeligt ritual, er at gå rundt om et Tempel for renselse af åndelige og fysiske forstyrrelser.

Dette ritual er du også velkommen til at udføre hos os.

OM MANI PADME HUM

Kort om Mantraet

OM MANI PADME HUM er Sanskrit og hjælper med at rense sjælen for:

overdreven stolthed/egoisme, jalousi, uhensigtsmæssigt begær,
fordomsfuldhed, grådighed, aggression, smerte,
ensomhedsfølelse og usikkerhed.

Alt sammen negative egenskaber, som besværliggør vort liv.

Mantraet kan bruges når som helst, f.eks hvis ens tanker kører i ring omkring forskellige problemer, er det virksomt at sige mantraet højt.

Når hjernen falder lidt til ro, kommer de gode ideer til løsning af problemet ofte af sig selv. Opdelt i stavelser virker lydene således:

OM fremmer omhu og generøsitet
MA fremmer god etisk skik
NI fremmer tålmodighed
PAD fremmer udholdenhed
ME fremmer evnen til forsagelse
HUM fremmer den guddomelige visdom

Kontakt

Bestil tid her eller skriv for evt. henvendelser, spørgsmål o.m

gklmandy@gmail.com

Kontakt

Du skal være hjertelig velkommen til at kontakte os, så vi kan få en snak om hvad jeg kan hjælpe dig med.

Mandy & Sally Zhu

Skovbakkerne 16, 4400 Kalundborg    |    Kontakt

Facebook
Email
error: Content is protected !!
X